top of page
Buscar
Foto del escritorAnna Grau

La cuina Macrobiòtica

La cuina macrobiòtica ens mostra una nova manera de veure l'alimentació.

Aquí a occident la contemplem en funció a la nostra part sensorial.

És a dir, valorem el menjar pels sentits, per les formes, per les textures... però no es dóna suficient importància en com es digereixen i s'absorbeixen els aliments ingerits.





Els restaurants més coneguts i valorats posen totes les seves energies per a impressionar als comensals amb varietat de sabors, combinacions estranyes i textures inimaginables.


Únicament, quan el cos ens dóna senyals d'alerta, que alguna cosa no funciona

correctament, com augment de colesterol, triglicèrids o increment de pes... posem

l'atenció necessària en l'elecció dels aliments.


La dietètica occidental descompon i analitza els aliments en el laboratori per a classificar-los segons la seva composició química i segons la quantitat d'energia que produeixen quan es metabolitzen (kcal). Després dóna unes pautes molt generals basades en les seves anàlisis per a millorar la qualitat de la persona.


No obstant això, l'alimentació macrobiòtica utilitza aliments vius i de qualitat, per a beneficiar-nos dels nutrients i també de l'energia vital de l'aliment. La qualitat es denomina als aliments tractats sense pesticides, conreats de manera natural,

respectant l'entorn i l'estació.


Cada aliment ens produeix un efecte diferent, i la manera de preparació també, això

significa que com a alquimistes, a través de la cuina, podem adaptar l'alimentació a les

nostres necessitats momentànies. Cada dia és diferent i nosaltres no estem sempre

igual, de manera que la meva alimentació s'adapta als canvis, tant interns com externs.


Com els aliments utilitzats són naturals i estan preparats amb consciència global, la

cuina energètica actua com a medicina preventiva (digues-me el que menges i et diré com et sents). I abasta més enllà del nostre cos físic, el nostre cos emocional, mental i

espiritual també es beneficien d'aquesta energia harmònica.


Per tant podem descriure la cuina macrobiòtica com una filosofia de vida; una forma

de vida que ens permet viure amb consciència, equilibri i benestar, potenciant els nostres propòsits i objectius del camí.

205 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page